Wrasse climbing gourami amur pike Arctic char, steelhead sprat sea lamprey grunion. Walleye

Čekić za ispitivanje betona

Ispitivanje betona

Sveobuhvatni proizvodni program testnih mašina za ispitivanje čvrstoće betona zadovoljava sve EN, ASTM i ostale nacionalne standarde. Širok izbor dodataka i opcija nadogradnji čini Controls testna rješenja za ispitivanje betona fleksibilnim i modularnim. To omogućava svakom korisniku da proširi svoje testne sposobnosti lako i prema zahtjevima, od osnovne kontrole kvaliteta do naprednog testiranja. Controls proizvode nadopunjuje širok portfolio opreme za ispitivanje svježeg i očvrslog betona, kao i opreme za nedestruktivna testiranja (NDT).

RO-Tehnologija d.o.o. je ovlašteni zastupnik Controls s.r.l. i Controls Group za teritoriju Bosne i Hercegovine. 

Kako Vam možemo pomoći?

Želite opremiti Vašu laboratoriju?
Odjel prodaje: Emir Hujdur, e-mail: ehujdur@rotech.ba; telefon: 035 551 004
Trebate servis Vaše opreme?
Odjel servisa: Asmir Hodžić, e-mail: ahodzic@rotech.ba, Dino Cibrić, e-mail: dcibric@rotech.ba; telefon: 035 551 000

Izdvojeni proizvodi

opreme za ispitivanje betona

 

Presa za ispitivanje betona

CONTROLS nudi sveobuhvatan proizvodni program automatskih presa visoke čvrstoće za testiranje betonskih kocki, cilindara, blokova u skladu sa EN standardima, ASTM standardima i ostalim međunarodnim standardima.

Sa više od 50 godina liderstva u proizvodnji testne opreme za građevinsku industriju, kompletan CONTROLS proizvodni program je napravio revoluciju u testiranju betona i cementasa razvojem kompletno novih tipova automatskih presa za beton, kontrolera, sistema za podršku i testnih ekosistema. Nove najmodernije tehnologije spajanja omogućavaju spajanje testnih sistema sa laboratorijskom infrastrukturom, čime se povećava efikasnost i elimiše rizik od transponderske greške.

Postoji nekoliko modela automatskih presa, dizajniranih da zadovolje sve potrebe krajnjih korisnika.

WIZARD AUTO: model idealan za rutinska ispitivanja, ovo osnovno testno rješenjenje je dobilo bitno unapređenje sa usvajanjem automatske PID kontrole stope prirasta upotrebom VFD inverter tehnologije. Dostupan je za EN standardeASTM standardeostale međunarodne standarde.

Pilot PRO: najbolji izbor za laboratorije za ispitivanje kvaliteta za provođenje velikog obima rutinskih testova loma, zahvaljujući 5.1” ekranu sa komandama na dodir putem ikonica i internom SD karticom za memorisanje rezultata kapaciteta 16 GB. Dostupan je za EN standardeASTM standardeostale međunarodne standarde.

AUTOMAX PRO: novi New vrhunski Power Control sistem opremljen elektroventilima za nanošenje/otpuštanje opterećenja za kontrolisanje do 4 različita okvira i odabir željenog okvira  jednostavnim pritiskom na dugme na  7” ekranu prilagođenom korisnicima. Dostupan je za EN standarde i ASTM standarde.

AUTOMAX PRO-M: uz sve gore nabrojane sposobnosti modela AUTOMAX PRO ovaj model može vršiti i testove određivanje modula elastičnosti, karakterizacije betona pojačanog vlaknima (FRC) pod kontrolom pomjeranja i testove zatezanja na čeličnoj armaturi. Dostupan je za EN standarde i ASTM standarde.

Ukoliko niste sigurni u izbor modela, preuzmite vodič za lakši odabir prese za ispitivanje betona na sljedećem linku.

 

Za više informacija o presama za ispitivanje betona kontaktirajte nas direktno ili kliknite na sljedeći LINK

 

Kalup za pripremu betonskih uzoraka

Kalup za pripremu betonskih uzoraka, kalup za kocke 15x15x15 cm, kalup za uzorke, kako god da ga zovemo, ovaj kalup je neizostavan proizvod svih betonara i jedan od najtraženijih proizvoda iz proizvodnog programa Controls grupacije. Kalupi za uzimanje betonskih uzoraka, odnosno za pripremu betonskih kocki za ispitivanje čvrstoće betona 15 x 15 x 15 cm italijanskog proizvođača Controls sačinjeni su od veoma kvalitetne plastike i idealni su kako za terensku upotrebu tako i za proizvodnu kontrolu u laboratorijama i na betonarama. Mi u RO-Tehnologiji smo prepoznali važnost ovog proizvoda i za naše kupce obezbijedili uvijek dovoljne količine u našem skladištu. Ukoliko Vam je potreban ovaj kalup slobodno nas kontaktirajte.

 

Testni čekić za beton, sklerometar

Sklerometar, testni čekić za beton

Testni čekić za beton, sklerometar ili šmitov čekić se koristi za evaluaciju površinske čvrstoće očvrslog betona s ciljem određivanja jačine u određenim dijelovima strukture. Testni čekić za beton tip N. Aluminijumsko tijelo. dolazi sa čvrstim koferom. U skladu sa EN 12504-2 i ASTM C805

SPECIFIKACIJA sklerometra:

Udarna energija: 2.207 Nm
Raspon mjerenja: 10 do 70 N/mm2
Dimenzije kofera: 190x100x350 mm
Težina ca.: 1.5 kg

 

Testni komplet za slump

Testni komplet za ispitivanje konzistencije betona, slump

Testni komplet za ispitivanje konzistencije betona (slump, slump cone test set). Sastoji se od: abramsovog konusa, tacne, šipke, lopatice i lenjira. Slump test je standardni test za mjerenje konzistencije betona, tj. njegove sposobnosti da se lako obrađuje i ravnomjerno rasporedi. Slump test se obično provodi na svježe izmiješanom betonu, a njegova osnovna funkcija je procijeniti koliko tekućine (vode) treba dodati betonu kako bi se postigla željena konzistencija.