Wrasse climbing gourami amur pike Arctic char, steelhead sprat sea lamprey grunion. Walleye

Naši proizvodi u upotrebi širom svijeta.

Od zemljanih radova, preko izgradnje cesta, do tretmana agregata, proizvodi Wirtgen Grupe se koriste širom svijeta. Saznajte kako možete iskoristiti naša jedinstvena i sveobuhvatna rješenja sa jednog mjesta u svoju korist, te time značajno smanjiti troškove Vašeg projekta.

 

 

Stabilne strukture iziskuju stabilnu podlogu. Svaka nova cesta počinje sa stijenama i tlom. Priroda ne pruža uvijek idealne uslove podloge  – bilo za građevinske ili strukturalne projekte. Postojeće tlo često iziskuje preliminarni tretman kako bi se poboljšala nosivost. Na drugim mjestima, masivne formacije stijena se moraju iznivelisati. Koji metodi se koriste za tretman podloge?

Klasična primjena u zemljanim radovima i tretmanu stijena odnosi se na: zbijanje tla, stabilizaciju tla, trasiranje, izgradnju donjih postroja i slojeve zaštite od smrzavanja.

Zemljani radovi i stijenske konstrukcije

Robusna rješenja: ovo se primjenjuje na svaki sloj ispod površine puta ili strukture, od podloge do zaštite od mraza i donjih postroja. Kroz stabilizaciju tla i zbijanje visokog stepena, ovi slojevi dobijaju neophodnu nosivosti mogu djelovati kao temelj za dugotrajne ceste i građevine. Ukratko: gradnja na duži period počinje sa tlom.

Zamjena pločnika

Brzo i efektivno: ceste moraju podnijeti veliko opterećenje, koje protokom vremena dovodi do zamora i degradacije i uzrokuje ozbiljno i dugotrajno oštećenje. Sve dok je samo gornji postroj kolovozne kontrukcije zahvaćen, rehabilitacija površinskog sloja je odgovarajuća mjera održavanja.

Vruće popločavanje tankih slojeva

Modernizirano rješenje: vruće popločavanje tankih slojeva je perfektno rješenje za ceste kojima je potrebna rehabilitacija a koje pokazuju samo površinska oštećenja. Posebno isplativa alternativa kompletnoj rehabilitaciji je proces "vrućeg popločavanja tankih slojeva" upotrebom finišera sa opremom za nanošenje posipačem bitumenske emulzije kojeg proizvodi VÖGELE.

Hladna in-situ reciklaža

Zelena rehabilitacija cesta: kada se nosivost asfaltne površine kompromituje, struktura se mora u potpunosti rehabilitovati. Trendovi se pomjeraju prema okolinski prihvatljivim i isplativim rješenjima koji uključuju reciklažu oštećene cestovne površine: hladna in-situ reciklaža.

Reciklaža asfalta

Asfaltni ciklus: u industrijski razvijenim zemljama, znatno se više cesta rehabilituje ili im se produžava vijek nego što se gradi novih cesta. Ali šta se dešava sa starom cestovnom površinom? Reciklaža asfalta je ekonomski imperativ kako bi se sačuvali prirodni resursi.

Pogonska sila iza inovacija u industriji

Wirtgen grupa i RO-Tehnologija kao njen zastupnik nisu samo proizvođač mašina. Mi dijelimo i strast naših kupaca za njihov biznis i pouzdan smo partner na terenu. Wirtgen grupa je samostalno razvila i oblikovala mnoge aplikacije u procesu cestogradnje. Do danas, Wirtgen Grupa ostaje pogonska sila i postavlja trendove na polju cestogradnje – za uspjeh naših kupaca na gradilištima širom svijeta.

Kako Vam možemo pomoći?

Kontaktirajte nas:
Selma Osmanović, odjel rezervnih dijelova
E-mail: sosmanovic@rotech.ba
Tel.: +387 35 551 002
Adresa: Magistralni put b.b., 75300 Lukavac

Kontaktirajte nas:
Asmir Hodžić, odjel servisa
E-mail: ahodzic@rotech.ba

Dino Cibrić, odjel servisa
E-mail: dcibric@rotech.ba

Tel.: +387 35 551 000
Adresa: Magistralni put b.b., 75300 Lukavac

Kontaktirajte nas:
Emir Hujdur, odjel prodaje
E-mail: ehujdur@rotech.ba
Tel.: +387 35 551 004
Adresa: Magistralni put b.b., 75300 Lukavac

Selma Ibrahimagić Šišić, direktor
E-mail: sibrahimagic@rotech.ba
Tel.: +387 35 551 001
Adresa: Magistralni put b.b., 75300 Lukavac

Play Video

Vijesti

ha-news-2023-good-design-stage_768x432

Dvije “Good Design” nagrade za dizajn Hamm kompaktora

Dvije najnovije serije HAMM kompaktora – HC CompactLine serija i HC serija – nedavno su dobili nagradu Good Design Award 2022 od strane Chicago Athenaeuma. Sa ove dvije nagrade, ukupan b
Pročitajte više
ha-news-2022-bauma-hc-series-stage_768x432

Novi kompaktori serije HC

Predstavljamo nove kompaktore serije HC za zemljane radove. Valjci su usklađeni sa zakonskim zahtjevima tržišta Evrope, Sjeverne Amerike i ostalih EPA Tier 3 i EU Stage V/EPA Tier 4 trži
Pročitajte više