O nama

RO.Tehnologija d.o.o.
RO-Tehnologija d.o.o. je osnovana 2000. godine kao zastupništvo WIRTGEN GROUP za Bosnu i Hercegovinu, njemačke grupacije koju danas čini pet renomiranih specijaliziranih brendova, Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann i Benninghoven.


Wirtgen GmbH je vodeći svjetski brend u proizvodnji freza za asfalt, stabilizera, reciklera, finišera zapolaganje betonskih profila i Surface Minera (mašina za otkop na površinskim kopovima).


Vögele AG je lider na tržištu u oblasti proizvodnje finišera za polaganje asfalta.


Hamm AG proizvodi valjke za asfalt i zemljane radove.


Kleemann GmbH je specijalist u proizvodnji mobilnih i stacioniranih drobiličnih postrojenja i sita.


Benninghoven GmbH& Co.KG proizvodi asfaltne baze, pri čemu sve komponente kao što suplamenici, silosi, spremnici za bitumen, filtracija te softverska rješenja proizvode sami.


Svi ovi proizvodi su rezultat nikada nemirujuće energije da se proizvedu uvijek ekonomičnija i ekološki prihvatljivija rješenja. U sklopu naše djelatnosti za sve proizvode nudimo i after-sales servis, opskrbu originalnim rezervnim dijelovima i servis. Također u ponudi imamo i rabljene strojeve.

Mašine iz našeg zastupničkog programa prisutne su na svakom značajnijem cestovnom gradilištu, kako u BiH tako i širom svijeta, bilo da se radi o novoj izgradnji ili radovima održavanja, obnavljanja, rekonstrukcije ili proširenja kolovoza.


Uz to zastupamo još i firme Controls Group (proizvođač laboratorijske opreme), CFF GmbH (celulozni aditivi za asfalt SMA, TOPCEL, GENICEL), Bucher Municipal / Giletta (posipači i plugovi za održavanje cesta u zimskim uslovima), Weber (ručno vođeni valjci, vibro ploče, nabijači), Cedima (sjekačice za asfalt i beton), Henne Unimog GmbH (specijalna Unimog vozila sa priključcima), C.M.R. (Šprice za bitumensku emulziju),ARRB Group Ltd (oprema za nadzor u cestogradnji), Delta (oprema za ispitivanje retrorefleksije horizontalne i vertikalne signalizacije) i HMP (dinamičke ploče).